18 Aralık 2013 Çarşamba

Şehrin Azizleri

Film, Connor (Sean Patrick Flanery) ve Murphy (Norman Reedus) MacManus kardeşlerin rahibin Kitty Genovese olayına değindiği bir Katolik kilisesinde ayine katılmasıyla başlar. Ardından, ikili, bir İrlanda barında Aziz Patrick Günü'nü arkadaşlarıyla birlikte kutlarken, barın kapanmasını isteyen üç Rus gangsteriyle kavgaya tutuşur. Ertesi gün, iki gangsterin bandajlı cesetleri bir yolda bulunur.
FBI Özel Ajanı Paul Smecker (Willem Dafoe) olayı çözmek üzere atanır ve yaptığı incelemeler sonucu, bunun bilinçli bir cinayet değil, bir nefsi müdafaa olduğunu düşünür. Kardeşler ise kendilerini aklamak üzere, daha sonradan kendilerini birer kahraman olarak gören medya ve polis memurlarıyla karşılacakları polis merkezine giderler. Medyanın ilgisinden kaçınmak isteyen kardeşler, geceyi merkezde geçirirler ve burada gördükleri rüyanın, Tanrı'dan onları kötülüğü temizlemek ve iyi insanları refaha erdirmek adına bir "Vahiy" olduğunu düşününerek harekete geçerler.
Eskiden İtalyan mafyası için çalışan, ancak daha sonra tuzağa getirildiğini anlayan David Della Rocco'nun da yardımıyla kardeşler bir dizi infazın ardından İtalyan mafya babası Guiseppe "Papa Joe" Yakavetta (Carlo Rota)'nın dikkatini çekerler. Kardeşlerin ve Rocco'nun kendileri için bir tehdit olduğunu düşünen Yakavetta, üçlünün ortadan kaldırılması için Il Duce (Billy Connolly ile anlaşır. Rocco'nun kişisel bir probleminin çözülmesinin ardından, Il Duce tarafından pusuya düşürülen üçlü, ondan kaçmayı başarsalar da, en ciddileri Rocco'nun serçe parmağını kaybetmesi olan bir takım yaralar alırlar.Olaylar Bu dakikadan sonra farklı cereyan eder ve tansiyon fazlasıyla yükselir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder