21 Aralık 2013 Cumartesi

Gladyatör

Roma İmparatorluğu'na en parlak dönemi yaşatan General Maximus, girdiği bir meydan savaşından daha zaferle çıkar, artık tek hayali bir an önce evine dönerek karısı ve ailesine kavuşmaktır. Fakat, zamanın Roma İmparatoru Marcus Aurelius ,Maximus'a önemli bir görev verir ve iktidara sahip çıkmasını ister. Bunun üzerine imparatorun oğlu olan Commodus, iktidarın elinden alınacağını anlayınca general ve ailesini öldürme emri verir. Maximus ölümden zor kurtulur ve gladyatörler arenasına sürgün edilir. Yıllar sonra Roma'ya geri dönen güçlü gladyatör Maximus'un tek amacı Commodus'u öldürerek karısı ve oğlunun katledilmesinin intikamını almaktır.
Zirveden en dibe ve en dipten zirveye çıkışın mükemmel hikayesi.İzleyin ve intikamın nelere kadir olabileceğini görün.Bir başkaldırışın yalın anlatım hikayesi.

Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği


Çok eski çağlarda Elf demircileri, güç yüzüklerini sihirli ustalıklarıyla yapmış ve Karanlıkların Efendisi Sauron, bu yüzükleri işleyip kendi gücüyle doldurmuştur. Daha sonra kendisinden çalınan, diğer tüm yüzüklere hükmeden, Tek Yüzüğü bütün gücüyle tüm Orta Dünya'da aramasına rağmen bulamamıştır.
Yüzük, Shire Bölgesi'nde yaşayan Frodo Baggins adlı bir hobbitte bulunmaktadır. Ancak çok büyük bir güce sahip bu yüzüğü yok etmek gerekmektedir. Frodo ve arkadaşları, diğer ırklardan gelen arkadaşlarıyla birlikte yüzük kardeşliğini oluşturur ve hepsi bu yolculukta büyücü Gri Gandalf'ı izler.
1. filmin devamı olan Yüzük Kardeşliği seri filmler kategorisinde en başarılı senaryoya sahiptir.Harika bir film izlenmeye değer.

PRESTİJ

Beğenilen yönetmen Christopher Nolan’dan (“Memento,” “Batman Başlıyor”) illüzyon kumaşından örülmüş bir macera geliyor. Bu beklenmedik dönüşlerle dolu gizemli öyküde, Viktorya Devri’nde iki sahne sihirbazı, giderek şiddetlenen bir savaşa ve birbirlerinin mesleki sırlarını ortaya çıkartmak için doymaz bir susuzluğa dönüşen güçlü bir rekabete girişiyorlar. Bu iki görkemli adamın cüreti tutkuya, şovmenliği bilime ve hırsı dostluğa kırdırmalarının sonuçları tehlikeli, ölümcül ve hileli oluyor. Her şey yüzyılın başında, hızla değişen Londra’da başlıyor. Sihirbazların ünlü ve en üst mertebede idol olarak kabul edildikleri bir zamanda, iki genç sihirbaz şöhrete giden yolu çizmeye başlarlar. Gösterişli, sofistike Robert Angier (HUGH JACKMAN) tam bir şovmenken, yontulmamış ve gelenekçi Alfred Borden (CHRISTIAN BALE) sihirli fikirlerini gösterme yeteneğinden yoksun, yaratıcı bir dahidir. Birbirlerini takdir eden arkadaşlar ve ortaklar olarak yola çıkarlar. Ama en büyük numaraları ters gidince, aralarında ömür boyu sürecek bir düşmanlık başlar; ikisi de bir diğerini geçme ve altüst etme niyetindedir. Sürdürdükleri aşırı rekabet, her numarayla, her gösteriyle daha da büyür; ta ki sınır tanımayana, hatta elektriğin yeni ve inanılmaz güçlerini ve Nikola Tesla’nın bilimsel dehasını işin içine dahil edene dek. "Şu anda sırrı arıyorsunuz ama bulamazsınız,çünkü dikkatli bakmıyorsunuz.Siz sırrı çözmek değil kandırılmak istiyorsunuz." Bu sır dolu,gizemli ve merak uyandıran cümlenin ne anlama geldiğini öğrenmelisiniz.Christian Bale,oynadığı çift karakterle bütün övğüleri hak ediyor.

Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü

Aragorn, kendi ırkının çağrısına cevap vererek, Orta Dünya’nın bütün kaderi onun elindeyken doğumuyla birlikte ona verilen gücünü kullanabilecek midir? Karanlığın bütün güçleri son savaş için bir araya gelirken Gandalf, Gondor’un yaralı ordusunu toparlamak için hazırlıklara başlar. Gandalf’a gereken destek Rohan Kralı Theoden’den gelir. Thoden, tarihin bu en büyük savaşı için tüm savaşçılarını seferber eder. İçlerinde saklanan Eowyn ve Merry ile birlikte insanlar, tüm cesaretlerine ve ırklarına olan sonsuz bağlılıklarına rağmen Gondor’u kuşatan düşmanların karşısında güçsüzdür. Çok büyük kayıplar vereceklerini bilseler de insanlar Sauron’un dikkatini başka yöne çekerek Yüzük Taşıyıcısı’nın yolculuğunu tamamlamasını sağlamak için hayatlarının en zor savaşında birbirlerine kenetlenirler.Ve bu kenetlenme zaferide beraberinde getirecektir.
Bütün oyuncuların,bu filmde emeği geçen bütün insanların ellerine sağlık,hepsinin işlerini itina ile yaptıkları aşikar.Bu film için söylenecek en ufak kötü bir yorum bulamassınız.Tek kelimeyle harika.

Başlangıç

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) çok yetenekli bir hırsızdır. Uzmanlık alanı, zihnin en savunmasız olduğu rüya görme anında, bilinçaltının derinliklerindeki değerli sırları çekip çıkarmak ve onları çalmaktır. Cobb’un bu ender mahareti, onu kurumsal casusluğun tehlikeli yeni dünyasında aranan bir oyuncu yapmıştır. Ancak, aynı zamanda bu durum onu uluslararası bir kaçak yapmış ve sevdiği herşeye malolmuştur. Cobb’a içinde bulunduğu durumdan kurtulmasını sağlayacak bir fırsat sunulur. Ona hayatını geri verebilecek son bir iş ama çok önemli bir ; tabi eğer imkansız başlangıçı tamamlayabilirse... Mükemmel soygun yerine, Cobb ve takımındaki profesyoneller bu sefer tam tersini yapmak zorundadır; görevleri bir fikri çalmak değil onu yerleştirmektir. Eğer başarırlarsa, mükemmel suç bu olacaktır. Ama ne dikkatle yapılan planlamalar, ne de uzmanlıkları, onları, her hareketlerini önceden tahmin ettiği anlaşılan tehlikeli düşmanlarına karşı hazırlıklı kılabilir. Bu, gelişini sadece Cobb’un görebildiği bir düşmandır. DiCaprio'nun oyunculuk yeteneğini en usta şekilde sergilediği bu film onun neden yıldız bir aktör olduğunun kanıtıdır. Ayrıca yönetmen ve senaryo sahibi olan Nolan'ın büyük bir başarıya imza attığını belirterek hakkını teslim edelim.Harika kadro,harika film.

20 Aralık 2013 Cuma

Sürgün

1964 yılının Büyükadası'nda geçen hikaye, zengin bir Rum ailesinin kızı olan Eleni ile adada yaşayan bir faytoncunun oğlu olan Sedat arasındaki imkansız aşkı konu ediniyor. Çocukluklarından bu yana birbirlerine aşık olan Eleni ve Sedat, birlikte Edebiyat Fakültesi'nde okurlar ve yakın zamanda mezun olacaklardır. Sedat babasını ikna eder ve Eleni'yi istemeye giderler. Ancak babası Stavro bu evliliğe kesinkes karşıdır. Sorun hem iki aile arasındaki inanç farklılıkları hem de maddi uçurumdur. Tam da bu sırada Türkiye ve Yunanistan ilişkileri iyiden iyiye bozulmaya başlar ve Türk hükümeti tarafından çıkarılan yasa gereğince Yunan vatandaşların ülkeyi terk etmesi gerekir. Bu durum başta Eleni ve Sedat arasındaki aşk olmak üzere birçok ailenin hayatını değiştirecektir. Erol Özlevi'nin yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerinde Tolgahan Sayışman ve Saadet Işıl Aksoy yer alıyor. İçinde aşk,dram ve tarih barındıran bu film dönemim siyasal hayatına da ışık tutmakta.O dönemde iki farklı insanın aşk hayatının nasıl olabileceğini göstermekte.

Hükümet Kadın 2

Hükümet Kadın 2'de ilk filmde yaşananların 7 yıl öncesine gidiyor; Xate ve kocası Aziz Veysel'in Faruk ile olan azılı mücadelesine tanık oluyoruz. Xate'in Güneydoğu'nun ilk kadın belediye başkanı olmasına henüz yedi yıl vardır ve şimdilik belediye başkanı Aziz Veysel'in eşi olarak yaşamaktadır. Faruk'un bitmek bilmeyen koltuk sevdasının kökeni de bu günlere dayanmaktadır. Xate, sıradan sabahlardan birinde Aziz Veysel'i evden uğurlarken beklenmedik bir sürprizle karşılaşır. Bu kötü sürpriz de Xate ve Faruk'u bir kez daha karşı karşıya getirir. Daha da beklenmedik olanı ise tüm kasabalıyı şaşkına çeviren 'erken seçim' kararıdır. Ünlü oyuncu Sermiyan Midyat'ın kendi babaannesinin yaşamından esinlenerek kaleme aldığı Hükümet Kadın filminde, Güneydoğu'nun ilk kadın belediye başkanı olan Zekiye Midyat'ın hikayesini izlemiştik. Devam filminin başrollerinde bir kez daha Demet Akbağ'ın ve Sermiyan Midyat yer alıyor. Birinci filmin devamı olarak Film o dönemde devlet,ordu ve halkın iyi geçinemediğini açık bir şekilde gözler önüne serdiği aşikardır. Ayrıca o döneme tarihi bir bakış açısıyla yaklaşmakta ve o dönemin siyasal hayatını merak edenlerin merakını yeterince giderebilmekte.
Sermiyan Midyat'ın kalemi ve kadrajından çıkan film kayda değer izliyeci kitlesine ulaşmış durumda.

Su ve Ateş

 Dil eğitimi için Londra'ya giden ve eğitimi bittikten sonra da orada yaşamaya devam eden Yağmur, Kemal'le tesadüf eseri bir uçakta karşılaşır ve tesadüfler peşlerini bırakmaz. Yağmur, çok az tanıdığı ve gizemli bir yönü olduğuna inandığ Kemal'e aşık olmuştur ve aralarında bir ilişki başlar. Hayatına giren diğer adamlardan farklı olan Kemal'in ise Yağmur'dan sakladığı çok büyük sırlar vardır. Londra'da rüya gibi günler geçiren çiftin, bugünleri kısa sürede geride kalacaktır. Asıl adı Haşmet olan Kemal, büyük bir aşiret hesaplaşması ve kan davasının içerisindedir. İki aşiretin, kanı karşılıklı olarak durdurması da tamemen Haşmet'e bağlıdır.Bu barışın sağlanması için herkezin aklıselim içinde hareket etmesi gerekmektedir. Yağmur'u da içine sürükleyecek karanlık olaylar ise kapıdadır... Yapımı Avşar Film ve DNZ Film ortaklığında gerçekleştirilen projenin başrollerini Yasemin Allen ve Özcan Deniz paylaşırken, yönetmen koltuğunda yine Özcan Deniz oturuyor. Özcan'ın başarılı,romantik ve bir o kadar da sürükleyici film serisine bir yenisini yine başarıyla eklemiştir.Tebrikler!

Bu İşte Bir Yalnızlık Var

Gençliğinde uzun süre bir müzik grubunda gitar çalıp beste yapan Mehmet, 30'lu yaşların sonuna geldiğinde hem müziği bırakmış hem de aile hayatında zor zamanlar geçiren birine dönüşmüştür. Eşiyle boşanıp müziği bırakır; maddi anlamda da bitik durumdadır ve bu süreçte kendisini hayata yaklaştıran tek şey kızı Ezgi'dir. Bu nedenle hiç istemese de anlaşamadığı eski eşiyle sık sık görüşmek zorunda kalır. Özel ders vererek ya da gitar tamiratı yaparken hayatını sürdüren Mehmet, uzun yıllardır birlikte oldukları arkadaşları Ayşe ve Orhan çiftiyle aynı apartmanda oturmaktadır. Evliliklerinde sorunlar yaşayan Ayşe ve Orhan'ın tartıştığı akşamlardan birinde Orhan'ın evi terk etmesi işleri karıştırır. Mehmet değer verdiği Ayşe'ye Yardımcı ve destek olabilmek için sürekli yanında olur; aradan günler geçer ve birlikte Orhan'ı aramaya koyulurlar. Tam bu esnada çok sevdiği bir dostunu kaybettiği haberi gelir ve aynı zamanda bir iş teklifi alır. Mehmet hiç istemese de bu işi kabul etmek zorundadır; öte yandan Ayşe ile olan ilişkisi günden güne tuhaflaşmaktadır... Tuna Kiremitçi'nin aynı adlı romanından, senarist ve sinema eleştirmeni Burak Göral tarafından uyarlanan filmin yönetmeni, Romantik Komedi filmini de yönetmiş olan Ketche; başrolleri paylaşan isimler ise Engin Altan Düzyatan ve Özgü Namal. Duygusal manada izleyiciyi alt üst eden bi film.

Erkekler

Adem Yunus kariyeri başarılarla dolu olan ünlü bir avukattır. Mutlu bir evliliği varken yaptığı bir hata her şeyi mahveder. İlişkisinde hiçbir sorun yokken karısını aldatan Adem, bu hareketi karşısında herkes kadar şaşkındır. Bunun sonrasında erkeklerin doğasını incelemeye başlar ve erkeklerin neden kadınları aldattığını çözmeye kararlıdır. Ünlü ve başarılı bir psikiyatr olan Nazım'la yolları da böylece kesişmiş olur. Adem diğer erkeklerden pek de farklı olmayan sıradan hikayesini anlatmaya başladıkça, evliliğinde ve aile ilişkilerinde sorunlar yaşayan Nazım'ın da bu sorunlarla yüzleşmesini sağlar. Çektiği Fetih 1453 filmiyle sinema tarihinde bir gişe rekoruna imza atan Faruk Aksoy, bu kez erkeklerin dünyasını merceğine alan bir komedi filmiyle üç yılın ardından sinemaya geri dönüyör. Aksoy Film'in yapımcılığında gerçekleşen filmin başrollerinde başarılı oyuncular Ali Poyrazoğlu, Fikret Kuşkan ve Asuman Dabak bulunuyor. Tipik Türk erkeğinin konusunu komedi tarzında işleyen bu film,diğer yandan aile sorunlarına en iyi şekilde değinmiştir.

Tamam mıyız?

İhsan bedensel engeli nedeniyle annesine bağımlı olarak yaşamak zorunda olan ve içerisinde kısılıp kaldığı bu hayata günbegün daha fazla küsen genç bir adamdır. Hayalleri vardır; asla gerçekleşmeyeceğini düşündüğü bu hayallerin uktesi ve annesine yük olduğu fikrinin ağırlığıyla yaşamdan kopmaktadır. Temmuz ise idealleri doğrultusunda baba evinden ayrılan ve bu süreçte ayaklarının üzerinde durmak için çabalayan bir heykeltıraştır. Geçinebilmek amacıyla çocuk romanlarında çizerlik yapar ve iyi gittiğini sandığı bir ilişkisi de vardır. Bir anda sevgilisi tarafından terk edilmesi ve elindeki işi kaybetmesi hayatını daha da altüst eder. Temmuz ve İhsan'ın yolları hayatlarının böylesine karanlık bir döneminde kesişir ve bu tesadüf ikisinin de yeniden doğmasını sağlar. Yerli sinemamızın sevilen ismi Çağan Irmak'ın son filmi olan yapımın senaryosu da Irmak'a ait. Filmin başrollerini Aras Bulut İynemli ve Deniz Celiloğlu paylaşırken, oyuncu kadrosunda göze çarpan diğer isimler ise Sumru Yavrucuk, Aslı Enver ve Gürkan Uygun. İki insanın yeniden doğuşunu en iyi örnekle anlatan bu film izlenmeye değerdir.Film senaryo ve oyuncu kadrosuyla harkulade yapımlar arasına aday.

Hobbit: Smaug'un Çorak Toprakları

Hobbit üçlemesinin ilk filmi olan Hobbit: Beklenmedik Yolculuk'un devam filmi olan yapımda Shire’lı Hobbit Bilbo Baggins, Thorin Meşekalkan’ı ve beraberindeki 12 cüce ile çıktığı yolculuğu doğuya, Kuytuorman’a doğru sürdürmektedir. Ejderha Smaug’un yıllardır hüküm sürdüğü Yalnız Dağ’a ve kayıp Erebor Cüce Krallığı’na ulaşmak için atıldıkları macerada başlarına yine akıl almaz belalar gelecektir. Ormanın girişinde Büyücü Gandalf’tan ayrılmak zorunda kalan ekip, dev Örümcek sürünün ağlarından kurtulduklarını sanarlarken, savaşı orman elflerinin esiri olurlar. Bu arada güçleri her geçen gün artan Azog ‘un liderliğindeki Ork’lar da, güvenli gibi görünen Elf krallığında dahi, cücelerin bir an olsun peşlerini bırakmazlar. Hem hayatta kalma savaşı veren hem de Göl kasabasına, ardından da Yalnız Dağ’a ilerlemeye çalışan cüceler ve Bilbo’yu bekleyen esas ve en zorlu düşman ise şüphesiz ki ateşlerin efendisi Ejderha Smaug’dur. Altınları altında sürdürdüğü derin uykusundan uyanan Smaug’u alt etmek ve Arkantaşı’na ulaşmak mümkün olacak mıdır?Peter Jackson'ın yönetmenliğindeki filmin uyarlama senaryosu ise Jackson'ın yanı sıra yine Fran Walsh, Philippa Boyens ve Guillermo del Toro'dan oluşan ekibe emanet. Martin Freeman (Hobbit Bilbo Baggins), Ian McKellen (Gandalf), Richard Armitage (Thorin Meşekalkan), Aidan Turner (Kili), Sylvester McCoy (Radagast), Peter Hambleton (Gloin) gibi oyuncular yine karşımıza çıkarken, Luke Evans, Evangeline Lilly, Orlando Bloom ve ejderha Smaug'a sesiyle hayat veren Benedict Cumberbatch bu filmin yeni yüzleri. yüzüklerin efendisinin devamı olarak görünen bu film film serileriini oluşturmak için bir altyapı niteliğindedir o yüzden ımdb oranını gözardı edebilirsiniz.Film bütçesiyle bir hayli iddalı görünüyor.

Son Durak

Birkaç siyahi genç, San Francisco kentinin Oakland bölgesinde yer alan Fruitvale adlı BART geçiş istasyonunda protesto eylemi yaparlar. Polisler tarafından geri püskürtülmeye çalışılan eylemcilerin sesi, duyulan birkaç el silah atışıyla kesilir. Sonrasında 22 yaşında olan ve Area Körfezi bölgesinde yaşayan Oscar ile karşılaşırız. Dünya henüz Noel arifesindedir, fakat Oscar, Hayward'da işleri yoluna koymakla mücadele etmektedir. 2008'in son gününde yanında ailesi, arkadaşları, düşmanları ve hatta tanımadığı yabancıları alarak 'sınırları' geçecektir. Oscar'ın gidişi ise sadece ailesi ya da yakınlarını değil, tüm Amerika'yı derinden sarsacaktır. Genç sinemacı Ryan Coogler'ın yazıp yönetmenliğini üstlendiği film, dünya prömiyerini 2013 Sundance Film Festivali'nde gerçekleştirdi.Dram dalında birçok ödüle şimdiden layık görüldü. İmdb'sine aldanmamanızı öneririz,film seyredilmeye değer.

Schindler'in Listesi

Soykırım zamanında 1.100'den fazla Yahudinin hayatını kurtaran Nazi partisine üye, çapkın ve savaş yanlısı bir adam olan esrarengiz Oscar Schindler'in tarihten hiçbir zaman silinmeyecek olan gerçek hikayesini anlatıyor. İnsanlık tarihin kara dönemlerinden biri olarak anılacak bir zamanda yaptığıyla farklılık yaratan bir adam ve bu soykırımdan kurtulmayı başabilmek bir zafer hikayesi midir? Steven Spielberg tarafından yönetilen film, En iyi Senaryo. En İyi Görüntü Yönetmeni, Müzik, Kurgu ve Sanat Yönetmeni ödülleri kazanırken, Liam Necson, Ben Kingsley, Ralph Fiennes, Caroline Goodall. Jonathan Sagella ve Embeth Davidtz de filmdeki performanslarıyla büyük alkış aldı. Görüntü kalitesinin yenilenmesi, 5.1 digital ses ve yepyeni özel seçenekleriyle koleksiyonunuzda mutlaka olması gereken bir başyapıt.Mütevazi oyuncu kadrosuyla film,bütün dikkatleri üstüne topluyor.

Kara Şövalye /The Dark Knigt

Hit aksiyon filmi ,“Batman Begins/Batman Başlıyor”u izleyen devam filmi “The Dark Knight/Kara Şövalye” yönetmen Christopher Nolan ve Bruce Wayne/Batman rolündeki başrol oyuncusu Christian Bale’i tekrar bir araya getiriyor.


Teğmen Jim Gordon’un ve yeni Bölge Savcısı Harvey Dent’in yardımını alan Batman, Gotham City’deki organize suçu tamamen yok etmek için harekete geçer. Üçlü ittifak başlangıçta etkili olur ancak kısa süre sonra kendilerini, yükselişteki bir suç dahisinin avı olarak bulurlar. Joker diye bilinen suçlu, Gotham’ı anarşiye boğar ve Kara Şövalye’yi, kahraman ve kanun dışı suç savaşçısı arasındaki ince çizgiyi geçmeye bir adım daha yaklaştırır.Film bol aksiyon sahneleriyle ve kaliteli oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor.Gişe rekorlarını alt üst eden film aynı zamanda ödül rekorlarınıda alt üst ediyor.

Yeşil Yol

Mucizeler hiç beklemediğiniz yerlerde gerçekleşebilir, hatta Cold Mountain Cezaevinin birhücresinde bile...John Coffey, doğaüstü güçlere sahip bir mahkumdur. Tom Hanks ise bu hapishanede görevlidir.

Yeşil Yol, hastalık, ölüm, iyilik ve kötülük üzerine etkileyici bir öyküyle King'in güçlü kalemini ve Tom Hanks'ın oyunculuğunu birleştiren, duygu yüklü bir film. Yönetmen Darabont, romana sadık kalarak öykünün büyülü duygusallığını beyaz perdeye taşıyor. Bu film, dört dalda Oscar ödüllerine aday gösterilmişti.Gişe hasıtlatı,senaryosu ve kaliteli oyuncu kadrosuyla bir başyapıt olarak sinema tarihindeki yerini aldı.

Schindler'in Listesi

Soykırım zamanında 1.100'den fazla Yahudinin hayatını kurtaran Nazi partisine üye, çapkın ve savaş yanlısı bir adam olan esrarengiz Oscar Schindler'in tarihten hiçbir zaman silinmeyecek olan gerçek hikayesini anlatıyor. İnsanlık tarihin kara dönemlerinden biri olarak anılacak bir zamanda yaptığıyla farklılık yaratan bir adam ve bu soykırımdan kurtulmayı başabilmek bir zafer hikayesi midir? Steven Spielberg tarafından yönetilen film, En iyi Senaryo. En İyi Görüntü Yönetmeni, Müzik, Kurgu ve Sanat Yönetmeni ödülleri kazanırken, Liam Necson, Ben Kingsley, Ralph Fiennes, Caroline Goodall. Jonathan Sagella ve Embeth Davidtz de filmdeki performanslarıyla büyük alkış aldı. Görüntü kalitesinin yenilenmesi, 5.1 digital ses ve yepyeni özel seçenekleriyle koleksiyonunuzda mutlaka olması gereken bir başyapıt.Mütevazi oyuncu kadrosuyla film,bütün dikkatleri üstüne topluyor.

Kara Şövalye /The Dark Knigt

Hit aksiyon filmi ,“Batman Begins/Batman Başlıyor”u izleyen devam filmi “The Dark Knight/Kara Şövalye” yönetmen Christopher Nolan ve Bruce Wayne/Batman rolündeki başrol oyuncusu Christian Bale’i tekrar bir araya getiriyor.

Teğmen Jim Gordon’un ve yeni Bölge Savcısı Harvey Dent’in yardımını alan Batman, Gotham City’deki organize suçu tamamen yok etmek için harekete geçer. Üçlü ittifak başlangıçta etkili olur ancak kısa süre sonra kendilerini, yükselişteki bir suç dahisinin avı olarak bulurlar. Joker diye bilinen suçlu, Gotham’ı anarşiye boğar ve Kara Şövalye’yi, kahraman ve kanun dışı suç savaşçısı arasındaki ince çizgiyi geçmeye bir adım daha yaklaştırır.Film bol aksiyon sahneleriyle ve kaliteli oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor.Gişe rekorlarını alt üst eden film aynı zamanda ödül rekorlarınıda alt üst ediyor.

THE GODFATHER 2 / BABA2

Genç Vito Corleone 1910'larda Sicilya'dan New York'a göç eder. Ailesinin geçimini sağlayabilmek için çeşitli işlerde çalışır ve yavaş yavaş yükselmeye başlar. Michael Corleone ise 1950'lilerde ailesinin işlerini düzenlemek için Las Vegas, Hollywood ve Küba arasında mekik dokumaktadır.Mario Puzo’nun kaleminde çıkan,serinin ikinci filmi,Al pacino,Robert  De Niro ve Robert Duvall ‘ın müthiş oyunculuklarıyla göz kamaştırıyor.

UCUZ ROMAN

Ödül avcısı Butch Coolidge şeytanla yaptığı bir anlaşmada ödemeyi durdurmaya karar verir. Honey Bunny ve Pumpkin, hayatlarına biraz hareket katmak isteyen genç ve birbirlerine aşık bir çift soyguncudur. Bu arada iki işi iyi bilen gangster, Vincent Vega ve Jules, günlük işlerinden biri olarak,patronlarına ödemeyi geciktiren bir kaç sahtekar genci vurmaya giderler. Vincent patronun genç ve güzel karısına bebek bakıcılığı yapmakla da görevlendirilirken ortağı suç yaşamına son vermeye karar verir. Cesur bir boksör ise para karşılığı hile yapmayı redderek şehirden kaçar. Kader bu aykırı tipleri mutheşem bir raslantı sonucu bir araya getirecektir.Film kaliteli oyuncu kadrosu ve senaryosuyla oscar dahil bir çok ödüle layık görüldü.

Motosiklet Günlüğü

 Genç Ernesto "Che" Guevara De La Serna ve arkadaşı Alberto Granado'nun 1950'li yıllarda Güney Amerika'yı dolaşmalarını konu alan biyografik film. Guevara daha sonra Marksist bir devrimci olmuştur, film henüz genç Guevara'yı ele almakta ve doğrudan politik görüşlerine fazla yer vermemektedir.Bu motosiklet turu Che'nin bütün dünya görüşünü değiştirmiş ve  dünyaca ünlü bir devrimci olmasına altyapı,önayak olmuştur.

19 Aralık 2013 Perşembe

Esaretin Bedeli

Şaibeli bir şekilde karısını öldürmek suçundan Shawshank hapishanesine gönderilen Andy Dufresne (Tim Robbins), burada hiç alışık olmadığı bir hayat mücadelesi vermeye başlıyor. Hapishanede tanıştığı Ellis Redding (Morgan Freeman) onun en yakın dostu oluyor ve kendi deneyimleriyle Dufresne'e mücadele gücü veriyor. Film, Stephen King'in aynı adlı romanından sinemaya uyarlandı ve gösterildiği ülkelerde büyük ilgiyle karşılandı ve 7 dalda Oscar'a aday gösterildi.Film mütevazi kadrosuyla dikkat çekiyor.

Baba (1972) The Godfather

Baba üçlemesinin bu ilk filmi, New Yok suç örgütlenmesi içerisinde, en güçlü ailelerden biri olan, İtalyan kökenli Carleone'lerin, suçun yapısının değişmesiyle birlikte geçirdikleri değişim konu alınıyor. Ailenin başındaki Don Vito Carleone, çevreden gelen baskılara rağmen, yeni oluşan uyuşturucu pazarına girmek istemeyince, diğer ailelerin düşmanlığını kazanmaya başlar. Kendisine düzenlenen suikast sonucu güçten düşünce, ailenin liderliğini yavaş yavaş oğullarına devretmeye başlar. Her ne kadar, yanında büyüyen Sonny, ailenin liderliğini devralmaya daha yakın görünse de, Don'un aklında çok ateşli biri olan, soğukkanlı davranamayan Sonny yerine, eğitimini sürdüren ve yıllardır aileden uzakta olan Michael vardır.Film müthiş senaryosu ve unutulmaz replikleriyle tüm övgüleri hak ediyor.

18 Aralık 2013 Çarşamba

Şehrin Azizleri

Film, Connor (Sean Patrick Flanery) ve Murphy (Norman Reedus) MacManus kardeşlerin rahibin Kitty Genovese olayına değindiği bir Katolik kilisesinde ayine katılmasıyla başlar. Ardından, ikili, bir İrlanda barında Aziz Patrick Günü'nü arkadaşlarıyla birlikte kutlarken, barın kapanmasını isteyen üç Rus gangsteriyle kavgaya tutuşur. Ertesi gün, iki gangsterin bandajlı cesetleri bir yolda bulunur.
FBI Özel Ajanı Paul Smecker (Willem Dafoe) olayı çözmek üzere atanır ve yaptığı incelemeler sonucu, bunun bilinçli bir cinayet değil, bir nefsi müdafaa olduğunu düşünür. Kardeşler ise kendilerini aklamak üzere, daha sonradan kendilerini birer kahraman olarak gören medya ve polis memurlarıyla karşılacakları polis merkezine giderler. Medyanın ilgisinden kaçınmak isteyen kardeşler, geceyi merkezde geçirirler ve burada gördükleri rüyanın, Tanrı'dan onları kötülüğü temizlemek ve iyi insanları refaha erdirmek adına bir "Vahiy" olduğunu düşününerek harekete geçerler.
Eskiden İtalyan mafyası için çalışan, ancak daha sonra tuzağa getirildiğini anlayan David Della Rocco'nun da yardımıyla kardeşler bir dizi infazın ardından İtalyan mafya babası Guiseppe "Papa Joe" Yakavetta (Carlo Rota)'nın dikkatini çekerler. Kardeşlerin ve Rocco'nun kendileri için bir tehdit olduğunu düşünen Yakavetta, üçlünün ortadan kaldırılması için Il Duce (Billy Connolly ile anlaşır. Rocco'nun kişisel bir probleminin çözülmesinin ardından, Il Duce tarafından pusuya düşürülen üçlü, ondan kaçmayı başarsalar da, en ciddileri Rocco'nun serçe parmağını kaybetmesi olan bir takım yaralar alırlar.Olaylar Bu dakikadan sonra farklı cereyan eder ve tansiyon fazlasıyla yükselir

Constantine

Başrolünde Keanu Reeves'ın oynadığı film, cehennem ve gerçek dünya, iblisler, melekler ve şeytan arasında gidip gelen konusuyla taşıdığı fantastik öğelerinin yanı sıra aksiyon ve gerilim öğelerini de içinde barındırmaktadır.
Keanu Reeves'ın canlandırdığı karakter olan ve filme de adını veren John Constantine özel bazı yeteneklere sahiptir. Bu yetekler sayesinde dünyada dolaşan melez melek ve iblisleri tanıyabilmektedir ve bir gün yolu ölen ikiz kız kardeşinin intiharına bir türlü ikna olmayan dedektif Angela Dodson'la (Rachel Weisz) kesişir. Bundan sonra olaylar Isabel Dodson'ın ölümünün izinden cehennem ve gerçek dünya arasında gelişir.
Keanu Reeves'in Muhteşem oyunculuğuyla film,bütün övğüleri fazlasıyla hak ediyor.

Düğün Dernek

Orta Anadolu'daki bir köy düğününde dünyanın çivisi çıkar ve planlanan evlilik sürprizler doğurmaya başlar."
BKM yapımı komedi filmi olan Düğün Dernek’in yönetmeni ve senaristi de İşler Güçler dizinin yönetmeni Selçuk Aydemir. Filmin çekimleri Sivas ve İstanbul'da gerçekleştirildi. Komedi türündeki filminin başrolünü Çalğı Çengi filminden tanıdığımız Ahmet Kural ve Murat Cemcir paylaşıyor. Filmde ayrıca; Rasim Öztekin, Devrim Yakut, Barış Yıldız, İnan Ulaş Torun, Şinasi Yurtsever ve Açelya Samyeli Danoğlu oynuyorlar. Dört yakın arkadaşın kafa kafaya verip imece usülü bir düğün yapmaya çalışması ve bu süreçte beklenmedik durumlarla karşılaşmasını anlatıyor.

Gemide

Bir kum kosterinin personeli ve kaptanının başından geçen öykü çerçevesinde Türkiye`nin çarpık yapısına eleştiri getiren film.
Bir geminin dört kişilik mürettabatında yer alan Boksör, geminin zeytinburnu açıklarına,demir attığı sırada Laleli'ye gider ve orada parasını çaldırır. Geri döndüğünde durumu Kaptan'a anlatır. Esrarlı ve alkollü kafasıyla Kaptan ve tüm mürettebat toplanıp Laleli'ye gider ve parasını çalan kabadayılardan birini öldürür, parasını geri alır, bir de Romen bir fahişeyi kaçırır. Gemiye döndüklerinde esrarlı kafadan dolayı pek bir şey hatırlanmaz ancak Kaptan, kadını geri yollar. Ancak Boksör ve Ali, fahişenin ırzına geçer. Bu olaylar sonunda dört kafadar çıkılmaz bir girdaba girer. Artık her şey bu kafadarların vicdanlarına kalmıştır.